Menu Sluiten

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zakelijke printer?

Heeft jouw kantoor dringend een nieuwe printer nodig? Dan is het slim om daar wat extra aandacht aan te besteden. Voor veel bedrijven is het kopen van een nieuwe printer een “moetje” en moet het zo goedkoop mogelijk zijn. Dit is natuurlijk ook niet iets waar je veel geld aan kwijt wil zijn, maar als het apparaat niet naar behoren functioneert of bepaalde belangrijke functies mist, dan kan het nog meer geld én frustraties kosten. Het is dus belangrijk om op een aantal dingen goed te letten wanneer je een nieuwe printer voor op kantoor gaat kiezen; wij leggen het graag voor je uit.

Print je voornamelijk voor intern of voor extern gebruik?

Er zijn heel veel verschillende soorten printers dus om de juiste printer te kunnen kiezen, is het van belang dat je een aantal vragen stelt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar intern print of wanneer kleur ook niet belangrijk is in je documenten (bijvoorbeeld wanneer het voornamelijk om cijfers gaat), heb je natuurlijk ook geen kleurenprinter nodig. Wanneer je vooral voor extern gebruik print en er nette documenten afgeleverd moeten worden, kun je beter wel voor een kleurenprinter kiezen.

Een multifunctionele printer kopen

Op kantoor wordt vaak niet alleen geprint. Er moet ook gekopieerd en gescand worden. Daarom is het slim om niet voor een apparaat te kiezen dat enkel kan printen, maar om te kiezen voor een apparaat dat alles kan. Dat scheelt ruimte en energie! Wanneer je nog meer wil besparen, kun je het beste kiezen voor een refurbished printer. Dit zijn tweedehands printers die nog perfect werken en waar soms wat onderdelen vervangen zijn.

Let ook op de eigenschappen van de printer

Er komt nog veel meer kijken bij het kopen van een printer. Zo moet je natuurlijk ook letten op de capaciteiten van de printer en of dit overeenkomt met wat jouw kantoor nodig heeft. De snelheid is bijvoorbeeld heel belangrijk en iets wat nogal kan variëren bij verschillende printers. Ook het intern geheugen kan wisselen. Wanneer er erg veel geprint, gekopieerd of gescand wordt op kantoor, is het belangrijk om een snelle printer met veel intern geheugen te kiezen. Heb je bijvoorbeeld flexplekken op kantoor, dan is het belangrijk dat je ook via wifi kan printen zodat iedereen vanaf elke plek op kantoor kan printen zonder met kabels te moeten rommelen. Vind je duurzaamheid belangrijk, kies dan vooral ook voor een printer die dubbelzijdig kan printen. Dat levert een flinke papierbesparing op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *